Szczegółowe informacje o szkole i dokumenty szkolne dostępne są w zakładce BIP Biuletyn informacji Publicznej – zachęcamy do odwiedzenia strony BIP.

„MIERNY NAUCZYCIEL MÓWI,
DOBRY NAUCZYCIEL WYJAŚNIA,
LEPSZY NAUCZYCIEL DEMONSTRUJE,
DOSKONAŁY NAUCZYCIEL INSPIRUJE”
William Artur Ward

 

W maju 2017 roku została zawarta umowa o współpracy pomiędzy Zespołem Szkół nr 1 Technikum nr 1 w Grodzisku Mazowieckim a siecią Marriott International. Podpisali ją Dyrektor ZS nr 1 – Cezary Skalski i Dyrektor Personalny Sieci Starwood Hotels and Resorts – Tomasz Dejtrowski.
Marriott International to największa na świecie amerykańska międzynarodowa sieć luksusowych hoteli. Obejmuje także warszawskie hotele, takie jak Sheraton Warsaw Hotel, The Westin Warsaw, Hotel Bristol, a Luxury Collection Hotel, Warsaw.
Na mocy powyższej umowy w roku szkolnym 2017/18 utworzono klasę patronacką.
Jej priorytet to dążenie do poszerzenia kwalifikacji uczniów, głównie w ramach umiejętności zawodowych.
Klasa liczy 30 osób i obejmuje zawody:
technik żywienia i usług gastronomicznych 343404,
technik hotelarstwa 422402,
technik technologii żywności na podbudowie kwalifikacji T.4. w zawodzie cukiernik 314403.
Opiekunowie praktyk zapewniają nadzór metodyczno-dydaktyczny poprzez dodatkowe inicjatywy edukacyjne, np. organizowanie spotkań młodzieży z kierownikami działów i szkoleń z zakresu obsługi gościa, check in, check out itd.
Dzięki podjętej współpracy młodzież zyskuje dodatkowe doświadczenie zawodowe.

 

Galeria wydarzeń

 

04.09.2017r. - Uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego 2017/2018

05.09.2017r. - Uroczyste rozpoczęcie zajęć kształcenia zawodowego praktycznego klasy patronackiej w hotelu Bristol, a Luxury Collection Hotel, Warsaw.17.10.2017r. Moduł Service Culture Pathway - Budowanie Lojalności

30.01.2018r. - szkolenie "filetowanie ryb" dla technik żywienia i usług gastronomicznych 343404 oraz technik technologii żywności na podbudowie kwalifikacji T.4. w zawodzie cukiernik 314403 w hotelu Bristol Luxury Collection Hotel, Warsaw. Szkolenie odbyło się pod czujnym okiem szefa kuchni Pana Michała Tkaczyk.

10.04.2018r. Spotkanie z Dyrektorem Restauracji i Barów Hotelu Bristol

28.05.2018r. Szkolenie z HACCP i alergenów

19.06.2018r. Uroczyste zakończenie roku w klasie patronackiej. W związku z zakończeniem roku szkolnego uroczyście podsumowano współpracę w ramach umowy dotyczącej klasy patronackiej (spotkanie odbyło się w hotelu Sherton Warsaw Hotel). Miłym akcentem uroczystości było wyróżnienie Klaudii Wróbel. Uczennica została otrzymała od hotelu Sheraton Warsaw Hotel dyplom i nagrodę za szczególne zaangażowanie, wzorowe i sumienne wypełnianie obowiązków podczas zajęć praktycznych.

Partnerzy kształcenia zawodowego

  • logo_bristol.jpg
  • logo_ckm.jpg
  • logo_cyprus.jpg
  • logo_gromada.jpg
  • logo_nalesnikarnia.jpg
  • logo_novotel.jpg
  • logo_palatium.jpg
  • logo_panorama.jpg
  • logo_piknik.jpg
  • logo_radisson_blu.jpg
  • logo_sheraton.jpg
  • logo_sofitel.jpg
  • logo_szpularnia.jpg
  • logo_westin.jpg
Wiarygodna szkoła

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2019

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 94 gości oraz 0 użytkowników.

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com