20 i 21.X.2017r. w ramach projektu Dobry start w zawodzie uczniowie uczestniczyli w szkoleniu sommelierskim. Zajęcia prowadzone były ze szczególnym naciskiem na specyfikę zawodu sommeliera, szczepy i regiony winiarskie. Uczestnicy kursu poznali wina z całego świata - musujące, białe, czerwone i różowe.
Zajęcia prowadziła Pani Martyna Mazik Padros - Z wykształcenia ekonomistka. Wcześniej związana z sektorem finansowym w londyńskim City. Stawiając na pasję i zdobywając kwalifikacje WSET Level 3 with Merit (największe międzynarodowe centrum edukacyjne w dziedzinie wina) zajmuje się winem na co dzień. Aktywna członkini Stowarzyszenia Kobiety i Wino oraz propagatorka wiedzy o winie. Na jej doświadczenie składają się liczne degustacje winiarskie i warsztaty, wyjazdy do winnic oraz uczestnictwo w branżowych targach w kraju i za granicą.

 

 

 

Uwaga uczniowie Technikum!
Rozpoczynamy Rekrutację do projektu "Dobry start w zawodzie"

Informacje dotyczące projektu znajdują się w zakładce: DOBRY START W ZAWODZIE

 

 

 

Projekt dla uczniów Technikum nr1 w Grodzisku Mazowieckim,

zatwierdzony przez Mazowiecką Jednostkę Wdrażania Projektów Unijnych, realizowany we współudziale z firmą UPEMI

w ramach Poddziałania 10.3.1. Doskonalenie zawodowe uczniów.

 

Termin realizacji: listopad 2016 r. – grudzień 2017 r.

 

1. Zajęcia i warsztaty zaplanowane dla uczestników Projektu:

  1. Zajęcia pozalekcyjne (warsztaty - komunikacja z gościem w j. angielskim)
  2. Kurs "Baristyczny"
  3. Kurs "somolierski"
  4. Kurs "Savoir vivre"
  5. Warsztaty z hotelarstwa – obsługa gościa przez Kierownika Sali
  6. Szkolenie z zakresu Flair –pokazy sztuki barmańskiej
  7. Koło zainteresowań "Cukiernicze"
  8. Koło zainteresowań "Aranżacja stołów"
  9. Warsztaty "Specjalistyczne oprogramowanie komputerowe w Hotelu"
  10. Koło zainteresowań "Specjalistyczne oprogramowanie komputerowe w restauracji"
  11. Warsztaty podnoszące kwalifikacje zawodowe "Protokół dyplomatyczny w branży hotelarsko-gastronomicznej"
  12. Warsztaty podnoszące kwalifikacje zawodowe "Akademia KUCHARZA"
  13. Warsztaty podnoszące kwalifikacje zawodowe "Autoprezentacja pracownika"
  14. Zajęcia "Bezpieczna żywność" żywność wysokiej jakości, dystrybucja, produkcja
  15. Wyjazdy na Targi EXPO SWEET
  16. Wyjazd na targi EURO GASTRO
  17. Zajęcia na SGGW – Akademia zdrowej żywności
  18. Zajęcia na SGGW – Akademia dietetyka
  19. Warsztaty w Ogólnopolskiej Szkole Barmanów-negocjacje z klientem w gastronomii
  20. Warsztaty – Zarządzanie czasem i odporność na stres – trener z Akademii L. Koźmińskiego
  21. Warsztaty – Budowanie i zarządzanie zespołem – trener z Akademii L. Koźmińskiego
  22. Warsztaty – Work life balance redukcja poziomu stresu – trener z Akademii L. Koźmińskiego
  23. Warsztaty – Inteligencja emocjonalna w praktyce– trener z Akademii L. Koźmińskiego
  24. Warsztaty – Postaw na talenty kreatywność i innowacyjność – trener z Akademii L. Koźmińskiego

 

             

 

 

 

Uwaga uczniowie Technikum!

Rozpoczynamy Rekrutację do projektu "Dobry start w zawodzie"

  1. Opis projektu
  2. Regulamin rekrutacji
  3. Fromularz zgłoszenia

 

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2020

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 127 gości oraz 0 użytkowników.

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com