See other templates

We wtorek - 2 kwietnia 2019r. - odbył się szkolny konkurs kulinarny o puchar restauracji "Piknik" pod hasłem "Wiosna na talerzu – jak ugryźć wege". Była to już jego IV edycja. Uczniowie pracowali w dwuosobowych zespołach i mieli za zadanie wykonać danie główne i deser, inspirując się kuchnią wegetariańską. W konkursie wzięło udział 12 uczestników z klas o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych.
Konkursowe zmagania oceniali:
Cezary Skalski – dyrektor ZS1, nauczyciel przedmiotów zawodowych,
Katarzyna Wiśniewska – w-ce dyrektor ZS1, nauczyciel przedmiotów zawodowych,
Julita Kaczmarek – kierownik szkolenia praktycznego, nauczyciel przedmiotów zawodowych,
Łukasz Góraj - szef kuchni restauracji "Piknik",
Jarosław Chrzanowski - kucharz restauracji "Piknik",
Marcin Dmoch – kucharz restauracji "Piknik",
Elżbieta Paśnicka – nauczycielka przedmiotów zawodowych,
Marcin Masalski – fotograf kulinarny.

Oceniano wygląd potrawy, jej smak i aromat oraz kolorystykę, nawiązującą do tematu przewodniego: "Wiosna na talerzu – jak ugryźć wege", kreatywność wykonania i podania potrawy.
Sponsorami tegorocznego konkursu byli: Bidfood Farutex, Ferma Kur Niosek Tomasz Brzozowski, Hurtownia Warzyw i Owoców "BUKAT" Grzegorz Bukato oraz "Eni" Sp. z o.o. PPHU Przetwórstwo Warzyw i Owoców Milanówek.
Twórcza rywalizacja przebiegała w sympatycznej atmosferze.
I miejsce zajął zespół z klasy 4bt w składzie: Patrycja Brejnak i Antonina Kossut,
II miejsce zdobyli uczniowie z klasy 1abt: Katarzyna Gonera i Amelia Beczek,
III miejsce przypadło drużynie z klasy 2at w składzie: Julia Skrobuszewska i Jakub Zwierzchowski.
Laureaci otrzymali nagrody ufundowane przez właściciela restauracji "Piknik" - Macieja Klimka oraz Radę Rodziców Zespołu Szkół nr1.
Serdeczne gratulacje dla zwycięzców oraz ogromne podziękowania dla SPONSORÓW i wszystkich uczestników. Młodzieży życzymy sukcesów w doskonaleniu umiejętności zawodowych.

Rekrutacja 2019/2020

rekrutacja 2019 20

Dziennik LIBRUS

librus

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

PRO MASOVIA

medal promasovia

Wiarygodna szkoła

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że TECHNIKUM NR 1 w Grodzisku Mazowieckim jest wśród 300 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Szkół Ponadgimnazjalnych PERSPEKTYWY 2018 i przysługuje mu tytuł "Srebrnej Szkoły 2018"

Nasz kanał na Youtube

Regionalne Podróże Kulinarne 2019

regionalne podroze kulinarne

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

Zdrowie i higiena

MEN

RODO

rodo logo

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
forklift certification